Verwacht in AtelierGent74

Klik op de balken voor gedetailleerde info en reservatie


Een liederenprogramma waarin Tony Knollt zijn laatste levensfase dichterlijk onder de loep neemt van fysieke en mentale aftakeling tot het nadere einde.
De senioren-zorgen, de eenzaamheid, de betutteling, het rusthuisvoedsel, het medicijngebruik, de hang naar vroeger, de verpletterende weemoed…

In alles  zorgt dit concert voor troost, vreugde en levenslust. Een krakkemikkig geriatrisch feest.Nooit eerder was oud worden zo leuk.

Artiesten:        zang & muziek : Tony Knollt &  mystery guest

Zondag  29 september 2024 – 17u

Inkom: 19 €
Plaatsen : 70
Klik hier om te reserveren of ga naar de pagina reserveringen!

The City’s Song – The Napoli Sessions
met Mimmo Maglionico (IT),Marta Riccardi (IT),Roberto Trenca (IT),
Carmine D’Aniello (IT),Wouter Vandenabeele (B),Emiliano Della Giovanna (B), Thomas Noël (B)

Het project The City’s Song heeft in de laatste jaren al verschillende boeiende steden verklankt en in beeld gebracht: Mexico-City, Ramallah, Johannesburg en laatst nog Teheran. Voor deze nieuwste episode –The Napoli Sessions- richt initiator en multi-instrumentalist Thomas Noël zich tot muzikanten die thuis zijn in alles wat met de Napolitaanse traditionele cultuur te maken heeft, maar evengoed tot hedendaagse jazzmuzikanten en tot muzikanten die de stedelijke identiteit in een hedendaagse versie vormgeven.

Hij werkt samen met de in Napels opgegroeide en in Gent residerende jazz-drummer Emiliano Della Giovanna, die de Napolitaanse én Vlaamse scene heel goed kent, en als het ware de link tussen Gent en Napels vormt. Daaruit groeide een groter collectief van muzikanten en kunstenaars uit zowel Vlaanderen als Napels die gezamenlijk een filmisch concert creëren. Thomas Noël als projectleider startte zijn research in Napels eind vorig jaar en ontmoette er fluitist en zanger Mimmo Magniolico. Samen met gitarist Roberto Trenca begonnen ze een creatief proces dat in AtelierGent74 voor de eerste keer wordt voorgesteld. Het collectief wordt aangevuld met bassiste Marta Ricardi en zanger/percussionist Carmine D’Aniello en de violist Wouter Vandenabeele. Het visuele luik wordt gedragen door fotografen Sammy Van Cauteren en Silvio Siciliano en filmmaker Firas Al Halak.

Vrijdag 4 oktober 2024 – 20u30

Inkom : 19 €
Plaatsen : 70

Klik hier om te reserveren

 

OLEO TRIO met gitarist Antonio Segura, bassist Serge Dacosse en percussionist François Taillefer, met danseres Irene Álvarez als gastartieste.

OLEO presenteert  een hedendaags flamenco-repertoire : vindingrijk en in een mix van stijlen. Sommige leden hebben een flamenco achtergrond. Daarnaast werden ze beïnvloed door world-muziek en jazz en alles wat daar tussen ligt. Deze verscheidenheid speelt een grote rol bij de originaliteit en rijkdom van het trio.

Hier wordt traditie, durf en fijnheid gesublimeerd.

Elk stuk is gecomponeerd en gearrangeerd voor de flamenco gitaar, de basgitaar en de etnische percussie.De muziek van OLEO is erg melodisch en vol harmonische en muzikale details, die meteen de aandacht van de luisteraars wint.

Voor dit concert in het kader van Café Silverio 2.1 zal danseres Irene Álvarez het trio als gastartiest vergezellen. Dit belooft en spannende ontmoeting te worden!

OLEO TRIO

Artiesten :                gitaar : Antonia Segura

                                   bassist : Serge Dacosse

                                   percussionist : François Taillefer

                                   danseres : Irene Álvarez


Vrijdag 11  oktober 2024 –  20u

Inkom: 19 € 

Plaatsen : 70

Klik hier om te reserveren.

‘Déjà Vu ?’  Elly Aerden, Maarten Decombel en Jan Van Rossem

Stap terug in de tijd en laat je betoveren door de tijdloze klanken van Crosby, Stills en Nash, gebracht door het unieke trio van Elly Aerden, Jan Van Rossem en Maarten Decombel. Beleef Woodstock 1969 opnieuw, waar Crosby, Stills, Nash & Young voor een menigte van vierhonderdduizend mensen debuteerden!

‘Déjà Vu’ brengt de magie van de ‘Summer of Love’ tot leven met een hedendaagse twist. Deze gepassioneerde muzikanten hebben hun krachten gebundeld om de onvergetelijke harmonieën en tijdloze nummers van CSN&Y nieuw leven in te blazen. Maar dit is geen gewoon eerbetoon. Verwacht een intieme en akoestische set, waarbij de bekende melodieën en teksten een frisse Nederlandse hertaling hebben gekregen.

Voor de echte fans is dit een verrassende herinterpretatie van vertrouwde klassiekers. En voor nieuwkomers klinkt het als een gloednieuwe ontdekking. Sluit je ogen, laat je meevoeren en wie weet hoor je de stemmen van CSN&Y weer tot leven komen…

Kom en beleef ‘Déjà Vu’ zoals je Elly, Maarten en Jan nog nooit eerder hebt gehoord. De vertalingen  werden gemaakt door Peter Hoefman.

Artiesten:        zang, bas:                                                  Elly Aerden

                        zang, gitaar, mandoline:                        Maarten Decombel

                        zang, gitaar:                                            Jan Van Rossem

 

Zondag 17 november 2024 – 17 u

Inkom: 19 €

Plaatsen : 70

Klik hier om te reserveren

Café Silverio 2.1 : Carmen ¿Carmen? ¡Carmen!

Carmen is het paradigma van de flamenco expressie dat geëxporteerd wordt naar de wereld: de passie, de rebellie, de vrouwelijkheid, de jaloezie en haar wellust hebben half de wereld betoverd en zo werd ze een iconisch figuur die voor velen als synoniem van de flamenco per se staat. Door de legendarische danseres Carmen Amaya en de film “Carmen” van Carlos Saura werd dit beeld door de tijd heen alsmaar bevestigt, eigenlijk verrassend, werd dit personage toch door de fransman Prosper Mérimée bedacht, die Spanje alleen maar van enkele reizen kende. De op deze novelle baserende opera “Carmen” van George Bizet kende een wereldwijd succes en legde de basis voor een geheel romantische visie op Spanje en de flamenco. Carmen is zo ook symbool voor de verwarrende verhouding tussen de romantiek en de flamenco.

De voorstelling Carmen ¿Carmen? ¡Carmen! bouwt voort op ons eerdere programma “Dreaming Carmen”, waarin we de figuur Carmen vanuit een actuele perspectief benaderen. In de backstage van een willekeurige productie vechten twee alter ego’s van Carmen om dezelfde man (in spiegelbeeld van de originele productie)… Met humor als rode draad  worden de mythe en de clichés gerelativeerd, zonder de intensiteit van het verhaal te verbreken. Met Carmen ¿Carmen? ¡Carmen! willen we een stap verder zetten, de personages van de mythe en hun relaties verder verkennen vanuit een humoristisch perspectief en gelijktijdig de balans zoeken tussen een ontmaskering van de clichés en een benadrukking van de reële impact van de kunstvorm flamenco.

Artiesten:

Zang:                                               Esteban Murillo

Dans:                                               Irene Álvarez

Dans:                                               Virginia Delgado

Percussie:                                        Udo Demandt

Gitaar:                                             Alexander Gavilán

Vrijdag   29  november 2024  –  20u

Inkom :  19 €

Plaatsen : 70

Klik hier om te reserveren

OCEAN EDDIE

met Andreas Bral, Stan Maris, Viktor Perieus en Sofia Jernberg uit Zweden.

Wanneer circulaire stromingen binnen grotere oceaanbewegingen coëxisteren, spreekt men wel eens van eddies. Gelijkvormige lichamen die wedijveren voor een beperkte plaats en impact.

De overlappende functies en timbres van deze bezetting (Stan Maris – accordeon, Viktor Perdieus – sax, Andreas Bral – piano & harmonium) roepen een gelijkaardig fenomeen op.

Gewoonlijk kan iedere speler iedere partij spelen, hetgeen leidt tot improvisaties waarin orkestratie centraal staat. Modulaire composities en stukken die starten van een centraal motief vormen de startpunten.

Dit geeft een interactie die zowel speels, onvermoeibaar als licht competitief eddie kan zijn.

Augustus 2022 bracht Ocean Eddie hun debuutalbum ‘Ocean Eddie’ uit, op het el NEGOCITO Records label. Startend met een release concert op het Summer Bummer festival, stellen ze hun album voor in verschillende zalen doorheen Vlaanderen en Nederland (De Studio, kunstencentrum Nona, Paviljoen voor Ongehoorde Muziek, …).

Januari 2023 stellen ze hun plaat voor op een korte tour in het Verenigd Koninkrijk, met concerten in Londen en Birmingham.

April 2023 nodigen ze de  Zweedse zangeres Sofia Jernberg uit voor een residentie en opnamesessie in kunstencentrum Nona (Mechelen). Het album dat ontstaat uit deze samenwerking wordt uitgebracht in het voorjaar 2024.

Artiesten:

piano :                                                       Andreas Bral

accordeon:                                                 Stan Maris

saxophones:                                               Viktor Perdieus

zang:                                                           Sofia Jernberg

Zondag    15  december 202     –   11 u

Inkom :  19 €

Plaatsen : 70

Klik hier om te reserveren